Merklap "Léonie Van Reeth" (HK 1968-166)

 

Kenmerken: merklap, 52 x 62 cm; rood katoenen garen; drager = 12/11-draads linnen (met aan de onderzijde een zelfkant); kruissteek.

Tekst: Reconnaissance / LÉON XIII PAPE / Léonie Van Reeth a l'Institut Saint Joseph. Anvers le 31 Mai1881.

Symbolen: alfabet in rechte hoofdletters; cijferreeks; alfabet in rechte kleine letters; cijferreeks in Romeinse cijfers; meanderrand; alfabet in schuine hoofdletters; alfabet in grotere schuine hoofdletters; cijferreeks; alfabet in schuine blokletters; fantasiemeanderrand; alfabet in kleine gotische letters; alfabet in fantasiehoofdletters; bladerrand; alfabet in gotische hoofdletters; cijferreeks; rand met appels; golfrand; bladerrand; rondom rand met schuine meander (klik op de foto voor een vergroting).

Toelichting: Het woord "reconnaissance"is een verwijzing naar de aanleiding om de merklap te maken. Het woord betekent: erkentelijkheid. Wat precies die aanleiding was weten we (nog) niet. We mogen wel aannemen dat paus Leo XIII daar iets mee te maken heeft. Hij was paus van 1878 tot 1903 en afkomstig uit Carpineto. De XIII is op een heel originele manier verwerkt in de Romeinse cijferreeks van I tot en met XII, gevolgd door XIII. De maakster is Léonie van Reeth die in opleiding is geweest op het Institut Saint Joseph. Zij maakte de lap in 1881. Het katoen heeft aan de onderzijde een zelfkant. (Naar onze merklappen catalogus 't Zijn lappen, p. 68.)

Patroon te koop in het Museum. Prijs: 15,00 €, eventueel te verhogen met de verzendingskosten.

Bestel- en betaalinformatie HIER.
Pour commander et payer: voir ICI
Bestellen und bezahlen: sehe HIER
Ordering and payment information: HERE

Zoeken in onze website

Updated: 20/10/2015
© 2003-2015 - MuseumKontich - Alle rechten voorbehouden