NIEUWS
-----
Een Virtueel
Museumbezoek

-----
Nuttige links

NUTTIGE LINKS

Wie meer wil weten over de geschiedenis van Kontich en/of Waarloos kan terecht op de website van de gemeente Kontich voor een historische schets en een overzicht van de bezienswaardigheden in beide deelgemeenten: www.kontich.be.

Geïnteresseerden in archeologie kunnen een kijkje gaan nemen op de websites van de organisaties onder wiens leiding de opgravingen in Kontich werden uitgevoerd: A.V.R.A. (Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie) en VIOE (Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed, vroeger Nationale Dienst voor Opgravingen, daarna Instituut voor het Archeologisch Patrimonium I.A.P.).Als Abraham Hansgemeente verwijzen we graag naar de website (www.museumabrahamhans.be) van "Het protestants historisch museum Abraham Hans V.Z.W." in Horebeke, de geboorteplaats van de schrijver.
Of nog beter: breng een bezoek aan het museum en verken de omgeving. Het is een prachtig wandelgebied, daar in onze Vlaamse Ardennen!


Informatie over alle mogelijke aspecten van heemkunde, volksculturele activiteiten, materieel en immaterieel erfgoed en de verenigingen, musea, ... die er zich mee bezig houden, is te vinden op de portaalsite www.erfgoedsite.be.

www.heemkunde-vlaanderen.be is de webstek van de koepelvereniging van de heemkundige kringen en de provinciale koepels voor heemkunde in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op de portaalsite Archeologie, Monumenten en Landschapszorg in Vlaanderen van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap hebben acht organisaties die actief zijn op het terrein van de Vlaamse monumenten- en landschapszorg hun krachten gebundeld en vindt men een overzicht van alle activiteiten en diensten die zij aanbieden.

De site heemkunde.2link.be bevat informatie over talloze heemkundige verenigingen en organisaties in Vlaanderen en Nederland.


Voor wie op de hoogte wil blijven van wat er zoal in Vlaanderen wordt gerealiseerd op heemkundig vlak, één adres:
http://www.scoop.it/t/heemkunde-in-vlaanderen


En in onze onmiddellijke omgeving:

Duffel: www.heemkring.be.

Edegem: http://members.multimania.nl/heemkundigekring/index.html

Sint-Katelijne Waver: Erf en Heem vzw.


Wil je weten hoe je gemeente, dorp, straat, ... er vroeger uitzag (of nu uitziet), surf naar
http://www.geopunt.be/.
Deze Vlaamse portaalsite bundelt alle mogelijke beschikbare geografische informatie over Vlaanderen en Brussel, en maakt nu historisch en digitaal kaartmateriaal voor iedereen toegankelijk, met onder meer luchtfoto’s van de afgelopen 20 jaar en topografische en kadastrale kaarten uit de 18de en 19de eeuw.

Zoeken in onze website

Updated: 22/03/2017
© 2003-2017 - MuseumKontich - Alle rechten voorbehouden